Cateringi dietetyczne coraz cz臋艣ciej poszerzaj膮 swoje oferty o diet臋 o niskim indeksie glikemicznym. Szerz膮ca si臋 popularno艣膰 tego rodzaju od偶ywiania wynika z tego, 偶e osoby zmagaj膮ce si臋 z zaburzeniami gospodarki w臋glowodanowej otrzymuj膮 zalecenia od lekarzy, aby nie tylko przyjmowa膰 zapisane leki, ale r贸wnie偶 stosowa膰 jad艂ospis, kt贸ry nie b臋dzie powodowa艂 du偶ych skok贸w glukozy we krwi i pomo偶e w redukcji ryzyka wyst膮pienia powik艂a艅 tych schorze艅, np. cukrzycy.
Dieta przeznaczona jest dla聽os贸b z聽nietolerancj膮 glutenu i聽laktozy. Wykluczyli艣my w聽niej produkty zawieraj膮ce pszenic臋 oraz pozosta艂e zbo偶a glutenowe, a聽tak偶e produkty mleczne zawieraj膮ce laktoz臋. Plan 偶ywienia oparty jest na聽warzywach, bezglutenowych produktach zbo偶owych, chudym mi臋sie, bezlaktozowym nabiale, rybach oraz owocach. Wykluczenie z聽diety glutenu i聽laktozy to聽czasami niezb臋dna interwencja, gdy聽wyst臋puj膮 u聽nas聽alergie czy聽nietolerancje. Odpowiednio zbilansowane posi艂ki pozwol膮 zachowa膰 si艂臋, zbudowa膰 mas臋 mi臋艣niow膮, a聽nawet zwi臋ksz膮 mo偶liwo艣ci i聽wydolno艣膰 organizmu w聽czasie treningu lub聽uprawiania sportu.
Dieta BGL聽to:
Dieta bezglutenowa bez szkodliwego nabia艂u pozwala cieszy膰 si臋聽znacznie lepszym samopoczuciem, a聽tak偶e niezb臋dnym komfortem. Zapomnij o聽dolegliwo艣ciach 偶o艂膮dkowych, jakie by艂y konsekwencj膮 spo偶ywania produkt贸w z聽glutenem i聽laktoz膮. Zam贸w wybrany wariant kaloryczno艣ci cateringu dietetycznego, kt贸ry ka偶dego dnia b臋dziemy dostarcza膰 pod聽drzwi Twojego mieszkania w聽Warszawie i ca艂ej Polsce!
Dieta oparta zosta艂a na produktach bez laktozy i glutenu, dzi臋ki czemu idealnie sprawdzi si臋 przy alergiach czy nietolerancjach. Jednocze艣nie, zbilansowane posi艂ki zapewni膮 Twojemu organizmowi wszystkie niezb臋dne sk艂adniki od偶ywcze.
Je偶eli wyst臋puj膮 u Ciebie alergie czy nietolerancje pokarmowe zwi膮zane z glutenem czy laktoz膮 to dieta dla Ciebie. Nie b臋dziesz jad艂 nudnie i monotonnie jednocze艣nie dbaj膮c o swoje zdrowie.
Dieta sk艂ada si臋 z 5 posi艂k贸w dziennie - 3 posi艂ki g艂贸wne (艣niadanie, obiad, kolacja) oraz 2 przek膮ski ( II 艣niadanie i podwieczorek). Posi艂ki nale偶y spo偶ywa膰 w regularnych odst臋pach czasu co 3 - 3,5 godziny. Drug膮 opcj膮 jest dieta sk艂adaj膮ca si臋 z 3 posi艂k贸w g艂贸wnych.