Dlaczego warto postawić na żywność BIO? Owoce, warzywa i zboża rosną bez środków ochrony roślin, a zwierzęta hodowlane jedzą paszę bez antybiotyków i syntetycznych dodatków. Wszelkie działania prowadzone na każdym etapie produkcji są prowadzone z poszanowaniem dla środowiska naturalnego – bez narażania go na skażenie gleby, wód gruntowych itd. Nie ma tu także mowy o GMO. Wszystko to oznacza, że stawiając na produkty BIO, korzystamy podwójnie: jemy zdrowo i dzięki temu zapewniamy naszemu organizmowi wszystko, czego potrzebuje, a jednocześnie dbamy o środowisko, w jakim żyjemy.
Dieta przeznaczona jest dla osób z nietolerancją glutenu i laktozy. Wykluczyliśmy w niej produkty zawierające pszenicę oraz pozostałe zboża glutenowe, a także produkty mleczne zawierające laktozę. Plan żywienia oparty jest na warzywach, bezglutenowych produktach zbożowych, chudym mięsie, bezlaktozowym nabiale, rybach oraz owocach. Wykluczenie z diety glutenu i laktozy to czasami niezbędna interwencja, gdy występują u nas alergie czy nietolerancje. Odpowiednio zbilansowane posiłki pozwolą zachować siłę, zbudować masę mięśniową, a nawet zwiększą możliwości i wydolność organizmu w czasie treningu lub uprawiania sportu.
Dieta BGL to:
Dieta bezglutenowa bez szkodliwego nabiału pozwala cieszyć się znacznie lepszym samopoczuciem, a także niezbędnym komfortem. Zapomnij o dolegliwościach żołądkowych, jakie były konsekwencją spożywania produktów z glutenem i laktozą. Zamów wybrany wariant kaloryczności cateringu dietetycznego, który każdego dnia będziemy dostarczać pod drzwi Twojego mieszkania w Warszawie i całej Polsce!
Dieta oparta została na produktach bez laktozy i glutenu, dzięki czemu idealnie sprawdzi się przy alergiach czy nietolerancjach. Jednocześnie, zbilansowane posiłki zapewnią Twojemu organizmowi wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Jeżeli występują u Ciebie alergie czy nietolerancje pokarmowe związane z glutenem czy laktozą to dieta dla Ciebie. Nie będziesz jadł nudnie i monotonnie jednocześnie dbając o swoje zdrowie.
Dieta składa się z 5 posiłków dziennie - 3 posiłki główne (śniadanie, obiad, kolacja) oraz 2 przekąski ( II śniadanie i podwieczorek). Posiłki należy spożywać w regularnych odstępach czasu co 3 - 3,5 godziny. Drugą opcją jest dieta składająca się z 3 posiłków głównych.