Pomimo, że cateringi dietetyczne oferują coraz więcej różnorodnych wariantów diet, to niekiedy nasze potrzeby, cele żywieniowe i preferencje wymagają bardziej spersonalizowanego podejścia. Indywidualna dieta pudełkowa jest spełnieniem marzeń wielu z nas – każdego dnia możemy otrzymywać posiłki, które doskonale wpisują się w nasze dietetyczne założenia, obejmują również nasze eliminacje żywieniowe oraz pomagają jeszcze efektywniej w realizowaniu zamierzonych celów.
Dieta przeznaczona jest dla osób z nietolerancją glutenu i laktozy. Wykluczyliśmy w niej produkty zawierające pszenicę oraz pozostałe zboża glutenowe, a także produkty mleczne zawierające laktozę. Plan żywienia oparty jest na warzywach, bezglutenowych produktach zbożowych, chudym mięsie, bezlaktozowym nabiale, rybach oraz owocach. Wykluczenie z diety glutenu i laktozy to czasami niezbędna interwencja, gdy występują u nas alergie czy nietolerancje. Odpowiednio zbilansowane posiłki pozwolą zachować siłę, zbudować masę mięśniową, a nawet zwiększą możliwości i wydolność organizmu w czasie treningu lub uprawiania sportu.
Dieta BGL to:
Dieta bezglutenowa bez szkodliwego nabiału pozwala cieszyć się znacznie lepszym samopoczuciem, a także niezbędnym komfortem. Zapomnij o dolegliwościach żołądkowych, jakie były konsekwencją spożywania produktów z glutenem i laktozą. Zamów wybrany wariant kaloryczności cateringu dietetycznego, który każdego dnia będziemy dostarczać pod drzwi Twojego mieszkania w Warszawie i całej Polsce!
Dieta oparta została na produktach bez laktozy i glutenu, dzięki czemu idealnie sprawdzi się przy alergiach czy nietolerancjach. Jednocześnie, zbilansowane posiłki zapewnią Twojemu organizmowi wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Jeżeli występują u Ciebie alergie czy nietolerancje pokarmowe związane z glutenem czy laktozą to dieta dla Ciebie. Nie będziesz jadł nudnie i monotonnie jednocześnie dbając o swoje zdrowie.
Dieta składa się z 5 posiłków dziennie - 3 posiłki główne (śniadanie, obiad, kolacja) oraz 2 przekąski ( II śniadanie i podwieczorek). Posiłki należy spożywać w regularnych odstępach czasu co 3 - 3,5 godziny. Drugą opcją jest dieta składająca się z 3 posiłków głównych.